Mainos Reseptit

Lautasellesi – Sinu taldrikule: Kurpitsasosekeitto rusinoiden kera

30.10.2015 Teksti: Lautasellesi - Sinu taldrikule

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Ainekset

2 dl Sun-Maid rusinoita
400 g puhdistettua kurpitsalihaa kuutioina
3 dl vettä
pieni ripaus suolaa
0.5 tl raastettua muskottipähkinää
1 dl sokeria tai maun mukaan
loraus sitruunamehua
0.5 tl kanelisokeria
3.3 dl ruokakermaa
1 rkl maissitärkkelystä
0.5 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

Laita rusinat pieneen kulhoon kädenlämpöiseen veteen likoamaan.

Kaada vesi kattilaan, lisää kurpitsakuutiot, pieni ripaus suolaa ja muskottipähkinää. Nosta kattila hellan levylle ja kypsennä kurpitsa keskilämmöllä kannen alla pehmeäksi. Nosta kattila levyltä ja valmista sauvasekoittimella tasainen kurpitsasose. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää pieni loraus sitruunamehua, kerma ja kanelisokeri. Siivilöi rusinat ja lisää kattilaan. Anna sosekeitolla kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Maulla pitää olla suussa sulava pehmeä, makea ja silkkinen, taustalla on mausteita nostamassa keiton mietoa makua.

Sekoita isossa mukissa kylmä vesi ja maissitärkkelys keskenään ja kaada sekoitus pitkänä nauhana kattilaan sosekeiton joukkoon keittoa vispilällä varovaisesti sekoittaen. Anna keiton pulpahtaa muutaman kerran kunnes keitto paksuuntuu. Tarjoile.

Lautasellesi – Sinu taldrikule -blogi osallistuu Sun-Maidin ja Ruoka.fi:n 100 tapaa käyttää rusinaa–kilpailuun.

Äänestä paras rusinaresepti