Reseptit

Laventeli-mansikkahillo

Laventeli tuo perinteiseen mansikkahilloon suloisen maun.

Teksti:
TAINA SALOVAARA
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Laventeli-mansikkahillo

  • 500 g pakastemansikoita
  • 2 dl hillo­-marmeladisokeria
  • 2 tl kuivattua laventelia

Valmistusohje

Laventeli-mansikkahillo tehdään näin:

1. Pane jäiset mansikat kattilaan ja anna sulaa puolisen tuntia. Kuumenna mansikat kiehuviksi, lisää laventeli ja sokeri. Keitä hil­jalleen noin 10 minuuttia.

2. Kuori hillon pinnalta pois vaah­to ja purkita hillo puhtaisiin lasi­ purkkeihin. Laventeli-mansikkahillo sakenee jäähty­essään.

Lue myös: Maailman paras hilloresepti – näin valmistuu hillo pehmeäkuorisista marjoista

Katso myös Kotiliesi.fi: Säilö sato purkkeihin ja pakastimeen – kokosimme parhaat vinkit säilöntään

X