Laventeli-nektariinikakku
Laventeli-nektariinikakun ohje Elina Jyväksen keittokirjasta Baking Instinct (Tammi).
Ainekset
- 175 g voita
- 200 g valkosuklaata
- 3 kananmunaa
- 1 dl kidesokeria
- 1/2 dl juoksevaa hunajaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 dl erikoishienoja vehnäjauhoja
- 1 rkl kuivattuja laventelinkukkia
- 1 tl leivinjauhetta
- 2-3 nektariinia
päälle:
- tomusokeria
- kuivattuja laventelinkukkia
Valmistusohje
Taina Salovaara testasi, miten tämä laventeli-nektariinikakun ohje toimi:
– Kakusta tuli täydellisen mehevä ja maukas, tosin paistoaikaa oli ainakin omassa uunissa jatkettava 10 minuuttia ohjeessa annetusta.
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata paloiteltu voi ja valkosuklaa teräskulhossa vesihauteessa välillä sekoitellen. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa. Nosta kulho vesihauteesta ja anna seoksen jäähtyä.
2. Lisää voi-suklaaseokseen kananmunat, sokeri, hunaja ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
3. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, laventeli ja leivinjauhe. Kääntele ne lastalla taikinaan, mutta älä vatkaa.
4. Vuoraa piirakkavuoka (halkaisijaltaan noin 20 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Huuhtele ja paloittele nektariinit. Paista kakkua uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Jos pinta saa liikaa väriä, peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Testaa kypsyys tikulla. Tarjoa kakku hyvin jäähtyneenä. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele muutamilla laventelinkukilla.
Kommentit
Todella hyvä, helppo, nopea ilman laventeliakin.
Kiitos
Kommentit
Todella hyvä, helppo, nopea ilman laventeliakin.
Kiitos
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous