Reseptit

Lehtikaali-pähkinätäyte

Juustokuminalla ja valkosipulilla maustettu lehtikaali­-pähkinätäyte ja raejuusto sopivat isojen pitsilettujen salaattimaiseksi täytteeksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Jonne Räsänen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lehtikaali-pähkinätäyte:

  • 200 g lehtikaalia
  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1/2 tl suolaa
  • 200 g raejuustoa

Valmistusohje

1. Puhdista lehtikaalit ja revi pois paksut lehtiruodit. Leikkaa lehtikaalit ohuiksi suikaleiksi. Rouhi hasselpähkinät. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää valkosipulit ja juustokumina, paista sekoitellen noin puoli minuuttia. Lisää joukkoon lehtikaalit ja hasselpähkinät. Paista keskilämmöllä sekoitellen noin 3 minuuttia, kunnes lehtikaalit ovat pehmenneet. Mausta suolalla.

3. Tarjoile lehtikaalitäytettä ja raejuustoa isojen pitsilettujen suolaisena täytteenä.

X