Lehtikaali-sellerisalaatti
Lehtikaali-sellerisalaatti on lämmin ja ruokaisa. Kasvikset muodostavat lämpiminä mahtavan makuyhdistelmän, jota pekoni täydentää.
Ainekset
Lehtikaali-sellerisalaatti
- 200 g lehtikaalia
- 200 g juuriselleriä
- 1 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 100 g kuivattuja karpaloita
- 50 g hasselpähkinöitä rouhittuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 tl hunajaa
Kastike
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl majoneesia
- 2 tl sinappia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl sokeria
Lisäksi
- 1 pkt (175 g) pekonia
Valmistusohje
Lehtikaali-sellerisalaatti tehdään helposti näin:
1. Revi lehtikaaleista paksu lehtiruoti irti, ja revi lehdet haarukkapaloiksi kulhoon.
2. Kuori ja suikaloi selleri.
3. Laita pekonit paistumaan isolle paistinpannulle.
4. Kuumenna voi ja öljy toisella paistinpannulla. Paista juurisellerisuikaleet kauniin kullanruskeiksi. Lisää lehtikaali, karpalot ja hasselpähkinät. Paista pari minuuttia ja mausta suolalla ja mustapippurilla sekä hunajalla.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6. Jaa lämmin lehtikaali-sellerisalaatti lautasille ja nostele päälle rapeaksi paistetut pekonit.
7. Lisää vielä kastike ja tarjoa lehtikaali-sellerisalaatti heti.
Katso myös: Vietnamilainen lehtikaali-kaurasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Lehtikaali-caesarsalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous