lehtikaali-sellerisalaatti
Reseptit

Lehtikaali-sellerisalaatti

Lehtikaali-sellerisalaatti on lämmin ja ruokaisa. Kasvikset muodostavat lämpiminä mahtavan makuyhdistelmän, jota pekoni täydentää.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lehtikaali-sellerisalaatti

  • 200 g lehtikaalia
  • 200 g juuriselleriä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 100 g kuivattuja karpaloita
  • 50 g hasselpähkinöitä rouhittuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl hunajaa

Kastike

  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria

Lisäksi

  • 1 pkt (175 g) pekonia

Valmistusohje

Lehtikaali-sellerisalaatti tehdään helposti näin:

1. Revi lehtikaaleista paksu lehtiruoti irti, ja revi lehdet haarukkapaloiksi kulhoon.

2. Kuori ja suikaloi selleri.

3. Laita pekonit paistumaan isolle paistinpannulle.

4. Kuumenna voi ja öljy toisella paistinpannulla. Paista juurisellerisuikaleet kauniin kullanruskeiksi. Lisää lehtikaali, karpalot ja hasselpähkinät. Paista pari minuuttia ja mausta suolalla ja mustapippurilla sekä hunajalla.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

6. Jaa lämmin lehtikaali-sellerisalaatti lautasille ja nostele päälle rapeaksi paistetut pekonit.

7. Lisää vielä kastike ja tarjoa lehtikaali-sellerisalaatti heti.

Katso myös: Vietnamilainen lehtikaali-kaurasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Lehtikaali-caesarsalaatti

X