Reseptit

Lehtikaaliminestrone

Lehtikaaliminestrone saa puhtia pavuista. Keitto on täydellinen lämmittäjä talvisen hiihto-­ tai luistelupäivän päätteeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lehtikaaliminestrone

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • n. 1 l lihalientä
  • 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tlk (300 g) pieniä valkoisia säilykepapuja
  • 100 g lehtikaalia
  • 200 g palvikinkkua suikaleina
  • 100 g pastaa (pientä kuviopastaa)
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl basilikaa tai persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Lehtikaaliminestrone tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi porkkanat.

2. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää myös porkkanakuutiot ja tomaattipyree sekä mausteet. Kaada liemi ja tomaattimurska kattilaan. Lisää sokeri. Kiehauta ja lisää pavut. Hauduta 15–20 minuuttia.

3. Poista lehtikaalista paksut lehtiruodit ja suikaloi se. Lisää lehtikaali, palvikinkku ja pasta keiton joukkoon ja jatka hauduttamista vielä noin 15 minuuttia.

4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

5. Viimeistele lehtikaaliminestrone hienonnetulla basilikalla tai persiljalla.

Katso myös: Kasvisminestrone

Katso myös Kotiliesi.fi: Vihreä minestrone

X