Reseptit

Lehtikaalipasta

Lehtikaalipasta helppo ja herkku vegepasta, jolle lisäpuhtia antavat pähkinät tai siemenet.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lehtikaalipasta

  • 300 g täysjyväspagettia tai muuta pastaa
  • 100 g pähkinöitä tai siemeniä
  • 250 g lehtikaalia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl kasvipohjaista juustoa raasteena
  • 1 dl kaurakermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistusohje

Lehtikaalipasta tehdään helposti näin:

1. Paahda pähkinät tai siemenet kevyesti kuivalla pannulla. Rouhi karkeasti.

2. Leikkaa lehtikaalista pois kovat keskiruodit, hienonna lehdet ja valkosipulinkynnet. Paista lehtikaalia ja valkosipulia öljyssä isolla pannulla viitisen minuuttia. Mausta kaaliseos suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon pähkinät tai siemenet.

3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita lehtikaalin joukkoon. Lisää pannulle kaurakerma ja juustoraaste. Kuumenna lehtikaalipasta nopeasti ennen tarjoamista.

Katso myös: Lehtikaali-nuudeliwokki

Katso myös Kotiliesi.fi: Lehtikaali-pesto-pastasalaatti

X