Reseptit

Lehtikaalipesto

Lehtikaalipesto on todellinen voimakastike. Se toimii monipuolisesti pastan kastikkeena, salaateissa, leipien ja toastien voitelussa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lehtikaalipesto

  • 100 g lehtikaalia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 ruukku minttua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • n.1 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Lehtikaalipesto tehdään helposti näin:

1. Revi lehtikaaleista paksut lehtiruodit irti.

2. Revi lehtikaali, basilika, tilli ja minttu blenderin kulhoon.

3. Lisää myös valkosipulinkynsi, siemenet, parmesaani ja oliiviöljy. Käynnistä blenderi ja sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi.

4. Lisää öljyä sen verran, että pesto on sopivan paksua.

5. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella suolaa.

6. Säilytä lehtikaalipesto jääkaapissa ja käytä sitä monipuolisesti vaikkapa pastan kastikkeena, salaateissa, leipien ja toastien voitelussa.

Vinkki! Pesto säilyy jääkaa­ pissa vielä paremmin, kun kaadat pinnalle oliiviöljyä niin, että pesto peittyy.

Katso myös: Pestokastike parsakaalista

Katso myös Kotiliesi.fi: Pinaattipesto

X