Lehtikaalisalaatti
Lehtikaalisalaatti on ihana ja maukas herkku, jonka voi tuunata ruokaisaksi lounassalaatiksi lisäämällä siihen vaikkapa savustettua kalaa tai grillattua broileria.
Ainekset
Lehtikaalisalaatti
- 200 g lehtikaalia
- 1 dl keitettyä kvinoaa
- 8 kpl aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
- 150 g kurkkua kuutioina
- 1 dl kuivattuja karpaloita
Kastike
- 3 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- 1/4 tl chilijauhetta
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Lehtikaalisalaatti tehdään helposti näin:
1. Poista lehtikaalista paksut lehtiruodit. Suikaloi lehdet ja laita kulhoon.
2. Sekoita tässä välissä kastikkeen ainekset ja kääntele kastike lehtikaalien joukkoon. Anna maustua hetki.
3. Sekoita joukkoon kaikki muut salaatin ainekset, ja tarjoa lehtikaalisalaatti pääruoan raikkaana lisukkeena tai alkuruokana.
Katso myös: Lehtikaali on todellista voimaruokaa – kokosimme parhaat reseptit ja vinkit sen käyttöön
Katso myös Kotiliesi.fi: Lehtikaalin käyttö – katso video ja kesytä lehtikaali tällä nerokkaalla niksillä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous