Reseptit

Lehtikaalisalaatti

Lehtikaalisalaatti on ihana ja maukas herkku, jonka voi tuunata ruokaisaksi lounassalaatiksi lisäämällä siihen vaikkapa savustettua kalaa tai grillattua broileria.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lehtikaalisalaatti

  • 200 g lehtikaalia
  • 1 dl keitettyä kvinoaa
  • 8 kpl aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
  • 150 g kurkkua kuutioina
  • 1 dl kuivattuja karpaloita

Kastike

  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Lehtikaalisalaatti tehdään helposti näin:

1. Poista lehtikaalista paksut lehtiruodit. Suikaloi lehdet ja laita kulhoon.

2. Sekoita tässä välissä kastikkeen ainekset ja kääntele kastike lehtikaalien joukkoon. Anna maustua hetki.

3. Sekoita joukkoon kaikki muut salaatin ainekset, ja tarjoa lehtikaalisalaatti pääruoan raikkaana lisukkeena tai alkuruokana.

Katso myös: Lehtikaali on todellista voimaruokaa – kokosimme parhaat reseptit ja vinkit sen käyttöön

Katso myös Kotiliesi.fi: Lehtikaalin käyttö – katso video ja kesytä lehtikaali tällä nerokkaalla niksillä

X