Lehtipihvit kasvisten kera
Perinteisestä lehtipihvistä saa erityisen maittavan, kun ruokalajin oheen paistaa herkullisia kasviksia. Helpotat pihvien valmistamista ostamalla ne valmiiksi nuijittuina.
Ainekset
Lehtipihvit
- 4 lehtipihviä
- tilkka öljyä
- ripaus mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
kasvisseos:
- 1-2 punasipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1/4 mukulaselleriä
- 1 paprika
- tilkka öljyä
- 2 ½ dl ruoanlaittofraichea (pippurisekoitus)
Valmistusohje
Lehtipihvit kasvisten kera tehdään näin:
1. Tee ensin kasvisseos. Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat sekä mukulaselleri. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat.
2. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kaikki kasvikset. Kuullota niitä koko ajan sekoittaen muutama minuutti. Lisää ruoanlaittofraiche ja kiehauta seos.
3. Nuiji pihvit lehdenohuiksi kahden kelmun välissä tai osta valmiiksi nuijittuja lehtipihvejä.
4. Kuumenna öljy toisessa pannussa ja ruskista pihvit molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Mausta pihvit maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.
5. Annostele kasvisseos ja lehtipihvit tarjolle. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään saiturin lehtipihvit jauhelihasta
Kommentit
perinteinen ja aina hyvä
Kommentit
Lehtipihvi on aina klassikko
perinteinen ja aina hyvä
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous