Reseptit

Lehtipihvit kasvisten kera

Perinteisestä lehtipihvistä saa erityisen maittavan, kun ruokalajin oheen paistaa herkullisia kasviksia. Helpotat pihvien valmistamista ostamalla ne valmiiksi nuijittuina.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 lehtipihviä
  • tilkka öljyä
  • ripaus mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

kasvisseos:

  • 1-2 punasipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1/4 mukulaselleriä
  • 1 paprika
  • tilkka öljyä
  • 2 ½ dl ruoanlaittofraichea (pippurisekoitus)

Valmistusohje

Tee ensin kasvisseos. Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat sekä mukulaselleri. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat.

Kuumenna öljy pannussa ja lisää kaikki kasvikset. Kuullota niitä koko ajan sekoittaen muutama minuutti. Lisää ruoanlaittofraiche ja kiehauta seos.

Nuiji pihvit lehdenohuiksi kahden kelmun välissä tai osta valmiiksi nuijittuja lehtipihvejä.

Kuumenna öljy toisessa pannussa ja ruskista pihvit molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Mausta pihvit maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Annostele kasvisseos ja pihvit tarjolle. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

X