Reseptit

Lehtisalaattigazpacho ja sitruunaverbanasorbetti

30.6.2014 Teksti: Inga Aaltonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

Gazpacho:

8 luumutomaattia (tai pieniä terttutomaatteja)
2 dl tomaattimehua
1 valkosipulinkynsi
1 paprika
1 kuorittu kurkku
1/2 lehtisalaatin kerää
1/4 tuoretta chiliä
1 hienonnettu salottisipuli
7 dl kylmää vihanneslientä

Mausteet:

sherryviinietikkaa
suolaa
sokeria
sitruunamehua
mustapippuria

koristeeksi:

minisalaatteja (sango- ja rucolakrassia, punaista basilikaa, punamangoldin versoja, ruiskukkia)

Sorbetti:

2 dl sokeria
4 dl vettä
1 kylmässä vedessä liotettu liivatelehti
1 sitruunan mehu
1 nippu sitruunaverbenaa

Valmistusohje

Espanjalaishenkinen lehtisalaattigazpacho tarjotaan sitruunaverbanasorbetin kruunamana. 

Huuhdo tomaatit ja lehtisalaatti. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen, hienonna ja mausta. Anna viilentyä jääkaapissa vuorokauden.

Siivilöi ja tarjoa kylmänä keittona tai juotavana salaattina. Nosta juuri ennen tarjoamista lusikallinen sitruunaverbenasorbettia annoksen keskelle. Koristele minisalaateilla.

Sitruunaverbenasorbetti:

Kiehauta sokeri ja vesi. Purista liivatteesta vesi pois ja lisää kuumaan liemeen. Purista joukkoon sitruunan mehu. Jäähdytä liemi.

Laita sokeriliemi ja huuhdotut sitruunaverbenat tehosekoittimeen ja anna koneen pyöriä pieni hetki. Siivilöi ja aja seos jäätelökoneessa kuohkeaksi sorbetiksi. Laita sorbetti tarvittaessa pakastimeen.

Nosta lusikallinen tai pari raikasta sorbettia gazpachon pinnalle. Koristele annos pikkusalaateilla.

Sitruunaverbenan asemesta voit käyttää muita tuoreita mausteyrttejä kuten kirveliä, sitruunabasilikaa tai sitruunamelissaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *