Reseptit

Leipälipas

Leipälippaan kannen alta paljastuu täyte, jossa savustettu kala saa kaverikseen smetanaa, kaprista, tilliä ja ruohosipulia.
Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ruislimppu tai saaristolaisleipä
  • 1 savusiika, savustettu nieriä tai savulahna
  • 1 dl smetanaa
  • 1 rkl kaprismarjoja
  • nippu tilliä
  • nippu ruohosipulia
  • maustepippuria

kostutukseen:

  • 1 sitruunan mehu +
  • 0.5 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Koverra tumma leipä. Ota palat talteen ja kuivaa, muruset ovat hyvä lisä salaatissa tai keiton päällä.

Ruodi kala ja jauha karkeaksi teholeikkurilla. Sähköttömissä oloissa voit hakata kalan veitsellä tahnaksi. Notkista kala smetanalla ja lisää mausteeksi tilliä, raastettua sitruunan kuorta, ruohosipulia sekä kaprismarjoja ja maustepippuria. Sekoita.

Kostuta leipä sisäpuolelta vedellä laimennetulla sitruunalla. Täytä kalatahnalla. Nosta kansi päälle ja sulje lipas narulla tiiviiksi. Suojaa kelmulla ja anna maustua kylmässä pari tuntia.

X