Leipurin perunat eli Boulangère-perunat
Leipurin perunat eli Boulangère-perunat on perinteinen ranskalainen maalaisruoka. Sen nimi juontaa juurensa vuosisatojen päähän. Silloin vähävaraiset perheet saivat kypsentää sunnuntaiateriansa perunat paikallisten leipomoiden uunien jälkilämmössä kirkonmenojen aikana.
Ainekset
Leipurin perunat eli Boulangère-perunat
- reilu 1 kg perunoita (yleislajike)
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita tai öljyä
- 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- n. 2 dl kana- tai kasvislientä
- (voinokareita)
Valmistusohje
Leipurin perunat eli Boulangère-perunat tehdään helposti näin:
1. Pese perunat ja kuori halutessasi. Leikkaa perunat mandoliinilla tai käsin ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä tai voissa noin 4 minuuttia.
2. Lado perunat ja sipulit kerroksittain uunivuokaan. Ripottele mausteet kerroksien väliin. Kaada vuokaan liemi ja lisää pinnalle halutessasi muutamia voinokareita.
3. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa 60–80 minuuttia. Lisää lientä tarvittaessa kypsennyksen edetessä. Peitä vuoka ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa ennen tarjoamista.
Katso myös: Kalastajan perunat
Katso myös Kotiliesi.fi: Mäiskypotut eli lyttyperunat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous