Reseptit

Leivitetty kirjolohi, katkarapumousse ja appelsiini-porkkanarisotto

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Katkarapumousse

1 prk Valio pehmeä raejuusto, HS-merkitty
1 rkl sitruunamehua
1 rkl chilikastiketta
½ tl sitruunapippuria
½ tl suolaa
½ tl pippuria
puoli nippua tilliä, HS-merkitty
120 g katkarapuja
2 kpl liivatelehtiä
1 dl kuohukermaa, HS-merkitty
persiljaa, HS-merkitty

Appelsiini-porkkanarisotto:

2 porkkanaa
1 salottisipuli
2 dl riisiä
8 dl vettä
kanaliemikuutiota
1½ dl appelsiinimehua tuoreista appelsiineista (2 kpl)
½ dl raastettua parmesaania
ruohosipulia, HS-merkitty

Kaurahiutaleilla leivitetty kirjolohi:

1 dl kaurahiutaleita, HS-merkitty
1 tl suolaa
1 tl pippuria
1 tl sitruunapippuria
½ tl cayennepippuria
200 g suomalaista kirjolohta
voita & oliiviöljyä

Béchamel -kastike kananmunalla:

3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa, HS-merkitty
1 kananmuna, HS-merkitty
valkopippuria
1 tl suolaa
mustapippuria

Salaattipeti:

Pehtoorin salaattia, HS-merkitty
Villirucolaa, HS-merkitty

Valmistusohje

Katkarapumousse:

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Pilko tilli ja yhdistä kaikki aineet paitsi kuohukerma ja liivatelehdet tehosekoittimessa ja sekoita massa tasaiseksi. Vatkaa kuohukerma kevyesti vaahdoksi ja sekoita varovasti massan joukkoon. Kiehauta pieni määrä vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet kiehuvaan nesteeseen. Yhdistä kapeana norona moussen joukkoon samalla sekoittaen. Vuoraa sopivanmuotoinen astia tuorekelmulla ja kaada mousse muottiin. Laita jääkaappiin jähmettymään joko yön yli tai puoleksi tunniksi pakkaseen ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin. Jähmettymisen jälkeen irroita varovasti mousse muotista ja aseta lautasella ja koristele persiljalla.

Appelsiini-porkkanarisotto:

Kuutioi salottisipuli ja raasta porkkanat raasteeksi. Kuullota sipuli ja porkkana isossa kattilassa öljyn kanssa. Lisää riisi ja pyörittele kunnes riisistä tulee lähes läpinäkyvää. Lisää appelsiinimehu.  Valmista kanaliemi liuottamalla liemikuutio kuumaan veteen ja lisää kattilaan mausteiden kanssa ja anna kiehua 15 min ilman kantta. Lisää lopuksi raastettu parmesaani ja sekoita tasaiseksi.

Kaurahiutaleilla leivitetty kirjolohi:

Käytä kaurahiutaleet tehosekoittimessa, jotta saat hienoa kauramurua. Lisää kauran joukkoon mausteet ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa lohesta 2-3 cm viipaleita ja pyöräytä sitä leivitysjauhoissa. Lämmitä paistinpannu kuumaksi, lisää nokare voita ja oliiviöljyä pannulle ja paista lohenpalaset jokaiselta sivulta. Aloita nahkapuolelta, jolloin pintaan saadaan kiva rapeus. Lohi on kypsä, kun se on paistunut kullanruskeaksi jokaiselta sivulta.

Béchamel -kastike kananmunalla:

Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot sulaneen voin joukkoon. Sekoita tasaiseksi, mutta älä ruskista jauhoja. Kaada maito kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia koko ajan sekoittaen ettei maito pala kattilan pohjaan. Mausta kastike valkopippurilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon 1 kananmuna ohuena vanana koko ajan sekoittaen, jotta kastikkeesta tulee kiinteämpi. Tarjoile kalan kanssa.

Salaattipeti:

Kokoa salaattipeti.

Tuotteet olivat:

– Valio pehmeä raejuusto, HS-merkitty
– Tilli, HS-merkitty
– Valio kuohukerma, HS-merkitty
– Persilja, HS-merkitty
– Ruohosipuli, HS-merkitty
– Elovena kaurahiutaleet, HS-merkitty
– Valio Luomu maito, HS-merkitty
– Kananmuna, HS-merkitty
– Pehtoorin salaatti, HS-merkitty
– Villirucola, HS-merkitty
 

Helmenvalkoinen maailma -blogi
 

Äänestä reseptiä!

Kommentit (2)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme