Reseptit

Lemon bars eli sitruunaruudut

Lemon bars eli sitruunaruudut on suosittu herkkupala englantilaisessa teepöydässä. Kun leikkaat ruudut tarpeeksi pieniksi, ne on helppo syödä sormin pikkuleivän tapaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lemon bars eli sitruunaruudut

  • 100 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 keltuainen

Täyte

  • 3 kananmunaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 100 g tuorejuustoa
  • 2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Lemon bars eli sitruunaruudut tehdään helposti näin:

1. Vuoraa noin 20 x 20 cm:n uunivuoka leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.

2. Sekoita sokeri pehmeään voihin. Lisää kuivat aineet, raastettu sitruunan kuori ja kel- tuainen. Sekoita nopeasti tasai- seksi, älä vaivaa taikinaa. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.

3. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada seos varoen pohjan päälle. Kypsennä piirasta edelleen noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jähmettyä ainakin 2 tuntia jääkaapissa.

4. Leikkaa kylmä piiras noin 5 cm:n paloiksi. Voit lisätä sitruunaruutujen pinnalle luomusitruunasta leikatut viipaleet tai siivilöidä palojen päälle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.

Katso myös: Sitruunaruudut

Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunapiirakka

X