Reseptit

Lempeä hapankaalisalaatti

Majoneesista ja ranskankermasta sekoitettu kastike kesyttää happaman hapankaalin. Lempeä hapankaalisalaatti sopii tarjottavaksi vaikkapa hatsapurien kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lempeä hapankaalisalaatti:

  • 1 rasia (400 g) hapankaalia
  • 1 porkkana
  • 1 omena
  • 1-2 suolakurkkua
  • 1 dl majoneeisa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1-2 tl hunajaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa

Koristeeksi:

  • granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

1. Painele hapankaalia kuivemmaksi siivilässä. Voit myös huuhtaista kaalin kylmällä vedellä, jos haluat salaatista miedomman makuisen.

2. Kuori ja kuutioi porkkana ja omena. Hienonna suolakurkku. Sekoita salaattiainekset keskenään.

3. Sekoita kastike majoneesista, ranskankermasta, hunajasta ja mausteista. Sekoita kastike salaattiin. Koristele granaattiomenan siemenillä.

X