Reseptit

Lempeä kurpitsakeitto

Lempeä kurpitsakeitto maistuu pienemmillekin Halloween-juhlijoille.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Lempeä kurpitsakeitto maistuu koko perheelle.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lempeä kurpitsakeitto

  • 600 g paloiteltua kurpitsaa (myös bataatti käy)
  • 1 sipuli
  • 1-2 kotimaista omenaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 8 dl vettä
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • pippuria

pinnalle:

  • 1 kuutioitu omena
  • 1 rkl voita
  • 1/2 tl currya

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulisilppu, kurpitsapalat ja paloitellut omenat. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen parikymmentä minuuttia.

2. Soseuta lempeä kurpitsakeitto ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kurpitsakeittoon kerma ja sitruunamehu, kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pieniä omenapaloja hetki currylla maustetussa voissa ja lusikoi kurpitsakeittoannosten pinnalle.

3. Tarjoa lempeä kurpitsakeitto tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Vinkki: Tutustu makeaan hokkaidokurpitsaan. Se on on täydellinen valinta syksyn leivonnaisiin, keittoihin ja salaatteihin

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet hasselbackan kurpitsat

X