Reseptit

Lempeä kurpitsakeitto

Lempeä kurpitsakeitto maistuu pienemmillekin Halloween-juhlijoille.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g paloiteltua kurpitsaa (myös bataatti käy)
  • 1 sipuli
  • 1-2 kotimaista omenaa
  • 1 rkl öljyä
  • 8 dl vettä
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • pippuria

pinnalle:

  • 1 kuutioitu omena
  • 1 rkl voita
  • 0.5 tl currya

Valmistusohje

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulisilppu, kurpitsapalat ja paloitellut omenat. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja fariinisokeri. Keitä
hiljalleen parikymmentä minuuttia.

Soseuta kurpitsakeitto ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kurpitsakeittoon kerma ja sitruunamehu, kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pieniä omenapaloja hetki currylla maustetussa voissa ja lusikoi kurpitsakeittoannosten pinnalle.

X