Reseptit

Lempeä linssikeitto

Tässä ravitseva lounaskeitto! Tee kerralla reilu annos herkullista linssikeittoa. Keitto säilyy jääkaapissa parikin päivää ja sen voi myös pakastaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2–3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl currya
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl linssejä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl ruokakermaa, kookosmaitoa tai kasvikermaa
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa, pippuria

Pinnalle

  • murennettua fetaa
  • tai rouhittuja manteleita

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele porkkanat. Silppua sipulit. Kuumenna öljy kattilassa, lisää curry ja sipulisilput, kuumenna. Lisää porkkanat ja vesi. Anna kiehua viitisen minuuttia.

2. Lisää tomaattimurska ja linssit. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Soseuta ainekset ja kaada takaisin kattilaan.

3. Lisää kerma, mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto kiehuvaksi.

4. Murenna valmiiden keittoannosten pinnalle fetajuustoa tai lisää pinnalle rouhittuja manteleita.

Lisää keittoja linsseistä:

935463-linssikeitto_thaityyliin.jpg

Linssikeitto thaityyliin

sakea linssikeitto

Sakea linssikeitto

Linssi-porkkanakeitto

Linssi-porkkanakeitto

Kotiliesi.fi: Kukkakaali-linssikeitto

X