Lempeä linssikeitto
Tässä ravitseva lounaskeitto! Tee kerralla reilu annos herkullista linssikeittoa. Keitto säilyy jääkaapissa parikin päivää ja sen voi myös pakastaa.
Ainekset
- 2–3 porkkanaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl currya
- 1 rkl öljyä
- 2 dl linssejä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl ruokakermaa, kookosmaitoa tai kasvikermaa
- 1 rkl hunajaa
- suolaa, pippuria
Pinnalle
- murennettua fetaa
- tai rouhittuja manteleita
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele porkkanat. Silppua sipulit. Kuumenna öljy kattilassa, lisää curry ja sipulisilput, kuumenna. Lisää porkkanat ja vesi. Anna kiehua viitisen minuuttia.
2. Lisää tomaattimurska ja linssit. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Soseuta ainekset ja kaada takaisin kattilaan.
3. Lisää kerma, mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
4. Murenna valmiiden keittoannosten pinnalle fetajuustoa tai lisää pinnalle rouhittuja manteleita.
Lisää keittoja linsseistä:
Kotiliesi.fi: Kukkakaali-linssikeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous