Reseptit

Lempeä sipulikeitto

Valkosipulikeitto on parasta pari päivää vanhasta, maukkaasta hiivaleivästä tehtynä. Pinnalla oleva ruisleipärouhe on sekin hävikkiherkku.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 8 pulleaa valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 5 dl kana- tai kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl timjaminlehtiä
  • 3 viipaletta vaaleaa maalaisleipää
  • 2-3 dl kermamaitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

pinnalle

  • timjamia
  • rapeaa kannikkarouhetta

Rapea kannikkarouhe

  • 2-3 viipaletta kuivahtanutta ruislimppua
  • 2 rkl öljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Lohko sipulit, puolita valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki voissa tai öljyssä. Lisää liemi, viini ja timjami. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

2. Leikkaa leivistä pois kuoret ja lisää leivät keittoon. Kuumenna pari minuuttia.

3. Jauha keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kermamaito ja mausteet. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää pinnalle timjamia ja kannikkarouhetta.

Rapea kannikkarouhe:

1. Jauha leipä monitoimikoneen tai teholeikkurin terällä rouheeksi. Lisää öljy ja valkosipulinkynsi, anna koneen käydä hetki.
2. Levitä rouhe ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla peitetylle pellille.
3. Paahda rouhe rapeaksi 200-asteisessa uunissa. Sekoita kerran paahtamisen aikana.

Lisää herkullisia sipulikeittoja:

sipulikeitto, sipuleita ja keittolautanen
© Ari Heinonen

Perinteinen sipulikeitto

valkosipulikeitto

Teresa Välimäen valkosipulikeitto

valkosipulikeitto

Valkosipulikeitto

Kotiliesi.fi: Ranskalainen sipulikeitto

X