Reseptit

Lempeä tattikeitto ja lämpimät leivät

Tässä herkullinen tattikeitto, jonka vuoksi kannattaa suunnata kori kädessä sienimetsään.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 25 g kuivattuja tatteja
  • pala selleriä tai palsternakkaa
  • 1 pieni porkkana
  • 1 silputtu sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 5 dl kasvislientä
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • ripaus rakuunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 4 viipaletta ruislimppua
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 5 kpl minitomaattia
  • silputtua persiljaa

Valmistusohje

Pane tatit pariksi tunniksi likoon haaleaan veteen. Valuta vesi pois ja silppua tatit. Leikkaa juurekset hyvin pieniksi kuutioiksi. Kuullota juurekset sipulin ja sienten kanssa öljyssä. Lisää kasvisliemi ja keitä viitisen minuuttia. Lisää juusto ja kerma, anna keiton hautua hiljalleen välillä sitä sekoitellen 15 minuuttia. Mausta keitto.

Sekoita öljy pehmeään voihin, mausta valkosipulilla. Levitä seos ruisleipien pinnalle. Lisää pinnalle tomaattisiivut. Grillaa leivät rapeiksi uunigrillissä. Silppua päälle runsaasti persiljaa.

 

X