Reseptit

Lempeän mausteinen kanacurry

Voinokareella, keltaisilla rusinoilla ja lohkotuilla minitomaateilla maustettu bulguri kruunaa lempeän mausteisen kanacurryn. Vaihtoehtoisesti voit tarjota curryn myös riisillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 maustamatonta broilerin rintaleikettä
  • 1 pieni bataatti
  • 1 rasia kikherneitä
  • 1/2 punaista paprikaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • parin sentin pala inkivääriä
  • 1 rkl (tai maun mukaan) currya
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • öljyä
  • kanalientä kuutiosta tai fondista
  • 1 prk kookosmaitoa tai 2 dl ruokakermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa tai tummaa sokeria
  • suolaa, mustapippuria
  • korianteri- ja/tai persiljasilppua

Valmistusohje

Tarjoa lempeän mausteisen kanacurryn kanssa voinokareella, keltaisilla rusinoilla ja lohkotuilla minitomaateilla maustettua bulguria. Myös riisi käy hyvin curryn kumppaniksi.

Poista rintaleikkeistä luut, mutta jätä nahka paikoilleen. Leikkaa broileri reiluiksi paloiksi. Ruskista broileripalat paistinpannulla kuumassa öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kuori ja kuutioi bataatti. Silppua sipuli ja valkosipuli. Hienonna tai raasta kuorittu inkivääri. Kuumenna padan pohjalla loraus öljyä. Lisää bataatti, sipulit ja inkivääri. Kuumenna sekoittelen, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää curry ja tomaattipyree ja kuumenna hetki. Lisää pataan broileripalat ja sen verran kanalientä, että ainekset melkein peittyvät. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Jos kaipaat makuun kirpeyttä, puserra sekaan vähän sitruunamehua. Hauduta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Lisää pataan kookosmaito tai kerma, paloiteltu paprika ja kikherneet. Tarkista liemen maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Hauduta edelleen puolisen tuntia tai tarvittaessa pitempäänkin.

X