Reseptit

Lettukakku

Lettukakku on yhtä aikaa helppo, rento, maistuva ja näyttävä. Täytteenä on mansikoita ja kermaa. Mitä muuta kakulta voi toivoa?

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lettukakku:

  • 8 isoa räiskälettä
  • 2 l mansikoita
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 dl paksua kreikkalaista jogurttia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 3 dl vadelmahilloa
  • 2 dl kinuskikastiketta

Valmistusohje

Lettukakku tehdään näin.

1. Tee ensin lettutaikina.

2. Paista räiskäleet ja jäähdytä.

3. Viipaloi mansikat, säästä koristeeksi muutama kokonainen mansikka.

4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon jogurtti sekä sokerit.

5. Kokoa kakku kerroksittain: lettu, hilloa, kerma-jogurttivaahtoa, mansikkaviipaleita, kinuskikastiketta ja seuraava samanlainen.

6. Tee kerrokset siten että päällimmäisen letun pinnalle tulee vain kerma-jogurttivaahtoa sekä mansikoita.

Katso myös: Piparminttu-mascarponevaahtoa ja vadelmia

Katso myös Kotiliesi.fi: Marjoilla ja pistaasilla täytetyt gluteenittomat letut

X