Reseptit

Lettupäivän grillikalat

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 ahventa, siikaa, pikkuhaukea tai pientä lahnaa
  • 1 grillifoliovuoka

maustekastike:

  • 1 pieni nippu ruohosipulia
  • 1 nippu viherminttua
  • 1 nippu oreganoa
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl öljyä tai voita
  • 2 tl karkeaa merisuolaa

Valmistusohje

Perkaa kalat ja huuhtele hyvin. Ei tarvitse suomustaa. Hiero kalojen vatsaonteloihin karkeaa suolaa.

Lohko pesty sitruuna ja täytä kalojen vatsaontelot sitruunalohkoilla. Lisää yrtit nippuina kalojen täytteeksi, sitruunalohkon viereen. Voit valita oman pihapiirin yrteistä rehevintä yrttiä tukevan kourallisen, yksikin laji riittää. Lorauta kunkin kalan vatsaonteloon öljyä tai lisää voinokare. Aseta kalat paistoritilälle ja kypsennä rapeiksi.

X