Reseptit

Levitelauta eli butter board

Levitelauta eli butter board on trendihitti. Ota pala hyvää leipää ja pyyhkäise sillä levitettä kaikkine herkkuineen ja nauti! Tässä ohjeessa on aurinkokuivattua tomaattia, kapriksia ja rapeaa valkosipulia, mutta voit vaihdella höysteitä makusi mukaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Levitelauta eli butter board

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl varsikapriksia
  • 2 rkl (esim. Pirkka) paahdettua rapeaa valkosipulia chiliöljyssä
  • mustapippuria
  • 200 g erilaisia leikkeleitä (esim. bresaolaa, chorizoa, parmankinkkua)
  • 200 g kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

Levitelauta eli butter board tehdään helposti näin:

1. Ota iso lautanen tai leikkuulauta.

2. Lusikoi tuorejuustosta nokareita riviin ja pyyhkäise ne aina lusikalla toisesta reunasta hieman alaspäin, niin saat niihin kauniin kuvion.

3. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja ripottele ne ja varsikaprikset tuorejuustolle.

4. Valuta öljyyn säilöttyä rapeaa valkosipulia tuorejuuston pinnalle. Lisää vielä ripaus tuoretta mustapippuria myllystä.

5. Viimeistele levitelauta eli butter board asettelemalla lautasen tai laudan reunoille vielä reilusti erilaisia ohuen ohuita leikkeleitä sekä tuoreita kirsikkatomaatteja.

Katso myös: Runsas juusto-leikkelevati

Katso myös Kotiliesi.fi: Juustolautanen

X