1.8.2013

Libanonilainen linssikeitto

Teksti: Leena Valta Kuvat: Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
2 tl juustokuminaa
ripaus cayennepippuria
ripaus suolaa
ripaus rouhittua maustepippuria
2 dl punaisia linssejä
1 l noin kasvislientä (esim. Knorr)
4 rkl ranskankermaa (rasvaa 12 %)
puolen sitruunan mehu

Valmistusohje

Kevytkokin ruokavalioon sopii hyvin libanonilainen linssikeitto, siinä on energiaa 220 kcal/annos.

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kuoritut porkkanat kuutioiksi.
2. Kuullota sipuleita ja porkkananpaloja hetki öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja kääntele.
3. Lisää kattilaan huuhdotut linssit ja neste. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Siirrä kattila syrjään. Lisää ranskankerma ja sitruunamehu. Soseuta keitto tasaiseksi.
4. Kuumenna keitto uudelleen höyryäväksi. Tarjoa rasvattoman maidon ja tumman leivän kera.

Lue Myös

Kommentit (2)

Hei Apukokki,
Kiitokset aiheellisesta kommentista. Reseptin valmistusohje on nyt tarkistettu ja korjattu.

Ystävällisin terveisin,
Ruoka.fi/toimitus




0



0

Hei! Olisi kiva saada tähän oikea valmistusohje. Nyt ainekset ja valmistusohje ovat selvästi eri resepteistä :).




0



0

Hei Apukokki,
Kiitokset aiheellisesta kommentista. Reseptin valmistusohje on nyt tarkistettu ja korjattu.

Ystävällisin terveisin,
Ruoka.fi/toimitus




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi