Reseptit 31.12.2012

Liha-kaalipata

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 keskikokoinen keräkaali
800 g (saksalaista) hapankaalia
1.5 kg lihaa (lammasta ja possua)
150 g pekonia
2 sipulia
1 paketti pieniä makkaroita (esim. bratvursteja)
2 omenaa
kasvis- tai lihalientä
2 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
2 laakerinlehteä
katajanmarjoja
suolaa, pippuria
timjamia

Valmistusohje

1. Leikkaa kaali suikaleiksi. Lohko sipulit. Silppua pekoni. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi.

2. Ruskista pekonisilppu padassa. Nosta pekoni pois, mutta jätä rasva pataan. Lisää kaali ja paista sitä sekoitellen, kunnes se pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää hapankaali ja sipulit, kuumenna hetki sekoitellen.

3. Ruskista lihapalat pienissä erissä paistinpannulla ja lisää pataan. Kaada päälle lihaliemi, lisää siirappi ja muut mausteet.

4. Hauduta liha-kaalipataa kannen alla 200-asteisessa uunissa ainakin 2 tuntia. Lisää hauduttamisen loppupuolella pataan lohkotut omenat ja jatka hauduttamista ilman kantta, jotta ruoan pinta ruskistuu kauniisti. Tarkkaile liemen määrää ja lisää sitä tarvittaessa.

5. Paista makkarat pannulla ja lisää valmiiseen ruokaan. Pienet makkarat voivat olla kokonaisina, isot viipaleiksi leikattuina. Tarjoa liha-kaalipadan kanssa keitettyjä perunoita.

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi