Reseptit

Liha-makaronilaatikko

Makaronilaatikko on perinteinen arkiherkku, joka maistuu niin perheen pienemmille kuin aikuisillekin. Tällä reseptillä valmistat kätevästi herkullisen lounasklassikon.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Liha-makaronilaatikossa yhdistyvät ihanan rapea kuori ja munamaidon hyydyttämä keskiosa.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Liha-makaronilaatikko

  • 200 g makaronia
  • vettä + suolaa tai
  • lihalientä
  • 1 sipuli
  • 300 g jauhelihaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria

munamaito:

  • 3 munaa
  • 6 dl maitoa
  • 3/4 tl suolaa

pinnalle:

  • voinokareita
  • korppujauhoa

Valmistusohje

Liha-makaronilaatikko valmistuu näin helposti:

1. Keitä makaronit kypsiksi runsaassa suolalla maustetussa vedessä tai lihaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät makaronit siivilässä.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää jauheliha pienissä erissä pinnoitettuun paistinpannuun ja paista se kauniin väriseksi. Lisää sipuli jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Mausta jauheliha maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.

3. Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan. Lisää jauheliha-sipuliseos ja levitä sen päälle loput makaronit.

4. Sekoita munat ja maito keskenään kulhossa. Mausta munamaito maun mukaan suolalla ja kaada muiden aineiden päälle vuokaan. Viimeistele liha-makaronilaatikko muutamalla voinokareella ja halutessasi korppujauholla.

5. Paista liha-makaronilaatikkoa 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan, kunnes munamaito on keskeltäkin hyytynyt.

Vinkki: Tarjoa liha-makaronilaatikko ketsupin ja raikkaan salaatin tai maustekurkkujen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä eroa on makaronilaatikolla ja liha-makaronilaatikolla? Kiivas keskustelu somessa

X