4.5.2012

Liha-makaronilaatikko

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

200 g makaronia
vettä + suolaa tai
lihalientä
1 sipuli
300 g jauhelihaa
suolaa
valkopippuria

munamaito:

3 munaa
6 dl maitoa
suolaa

pinnalle:

voinokareita

Valmistusohje

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä tai lihaliemessä. Valuta.

Kuori ja hienonna sipuli. Lisää jauheliha pienissä erissä pinnoitettuun paistinpannuun ja paista se kauniin väriseksi. Lisää sipuli jauhelihan joukkoon ruskistumaan. Mausta jauheliha maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.

Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan. Lisää jauheliha-sipuliseos ja levitä sen päälle loput makaronit.

Sekoita munat ja maito keskenään. Mausta munamaito maun mukaan suolalla ja kaada muiden aineiden päälle vuokaan. Lisää pinnalle muutama voinokare.

Paista laatikkoa 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan, kunnes munamaito on keskeltäkin hyytynyt.

Kommentit (2)

En kommentoi näitä ruokia, mutta emäntä sai ohjeen avokaadomakaroonilaatikkoon, hän teki sen. Ohjeessa sanoaan että pitää viipaloida pitkiksi siivuiksi avokaado sinne pastan väliin, vaan eipä kypsy vaikka kuinka kauan uunissa paistaa. Tulin siihen tulokseen, että se kylmä vetinen hedelmä esti pastan kypsymisen, jos olisi avokado pilkottu sekaan olisi ruoka kypsynyt niinkuin pitääkin. Olisin kiitollinen jos saisi hyviä ohjeita erillaisiin makaronilaatikkoihin.




0



0

En kommentoi näitä ruokia, mutta emäntä sai ohjeen avokaadomakaroonilaatikkoon, hän teki sen. Ohjeessa sanoaan että pitää viipaloida pitkiksi siivuiksi avokaado sinne pastan väliin, vaan eipä kypsy vaikka kuinka kauan uunissa paistaa. Tulin siihen tulokseen, että se kylmä vetinen hedelmä esti pastan kypsymisen, jos olisi avokado pilkottu sekaan olisi ruoka kypsynyt niinkuin pitääkin. Olisin kiitollinen jos saisi hyviä ohjeita erillaisiin makaronilaatikkoihin.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi