Liha-makaronilaatikossa yhdistyvät ihanan rapea kuori ja munamaidon hyydyttämä keskiosa.
Reseptit

Liha-makaronilaatikko

Makaronilaatikko on perinteinen arkiherkku, joka maistuu niin perheen pienemmille kuin aikuisillekin. Tällä reseptillä valmistat kätevästi herkullisen lounasklassikon.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g makaronia
  • vettä + suolaa tai
  • lihalientä
  • 1 sipuli
  • 300 g jauhelihaa
  • suolaa
  • valkopippuria

munamaito:

  • 3 munaa
  • 6 dl maitoa
  • suolaa

pinnalle:

  • voinokareita

Valmistusohje

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä tai lihaliemessä. Valuta.

Kuori ja hienonna sipuli. Lisää jauheliha pienissä erissä pinnoitettuun paistinpannuun ja paista se kauniin väriseksi. Lisää sipuli jauhelihan joukkoon ruskistumaan. Mausta jauheliha maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.

Kaada puolet makaroneista voideltuun uunivuokaan. Lisää jauheliha-sipuliseos ja levitä sen päälle loput makaronit.

Sekoita munat ja maito keskenään. Mausta munamaito maun mukaan suolalla ja kaada muiden aineiden päälle vuokaan. Lisää pinnalle muutama voinokare.

Paista laatikkoa 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan, kunnes munamaito on keskeltäkin hyytynyt.

X