Reseptit

Liha-sienipiirakka

Lihapiirakat onnistuvat myös kotosalla. Tässä reseptissää jauheliha saa kaverikseen meheviä suolasieniä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 250 g maitorahkaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 1-2 sipulia
  • 300 g jauhelihaa
  • 2 dl liotettuja suolasieniä
  • 3 dl keitettyä riisi-ohraseosta
  • 2 keitettyä munaa
  • ruukullinen tuoretta basilikaa tai 2 tl kuivattua basilikaa
  • rouhittua mustapippuria
  • (mineraalisuolaa)

Valmistusohje

Sekoita keskenään rasva ja maitorahka. Lisää vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina tasaiseksi palaksi, kääri leivinpaperiin tai kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista täytteeseen tuleva jauheliha omassa rasvassaan kauniin väriseksi. Lisää sipuli jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Lisää hienonnetut suolasienet ja jatka paistamista hetki.

Sekoita riisi-ohraseos sekä kuoritut ja hienonnetut munat pannussa olevien täyteaineiden joukkoon. Mausta täyte tuoreella tai kuivatulla basilikalla ja mustapippurilla sekä maun ja tarpeen mukaan mineraalisuolalla. Anna täytteen jäähtyä.

Kauli taikina levyksi ja nosta se leivinpaperin päälle pellille. Levitä täyte puolen taikinalevyn päälle ja nosta taikinalevyn toinen reuna paperin avulla täytteen päälle kanneksi. Ummista reunat hyvin ja taita ne piirakan alle.

Voitele piirakka munalla ja pistele se haarukalla. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

X