Reseptit

Lihaa, pastaa ja maapähkinäkastiketta

Puolessa tunnissa valmis sunnuntairuoka on voimaruokaa täydellisimmillään. Ruoan proteiinipitoisuutta lisäävä kikhernepasta on maukas kotimainen tuote.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Puolessa tunnissa valmis pasta on voimaruokaa täydellisimmillään. Ruoan proteiinipitoisuutta lisäävä kikhernepasta on maukas kotimainen tuote.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt (300 g) naudan minuuttisuikaleita
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 parsakaalia
  • 250 g kikhernetagliatellea tai -nuudeleita
  • 2 dl pakastettuja edamamepapuja
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kastike:

  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • 1 tl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 limetin mehu
  • suolaa

Valmistusohje

1. Ota lihasuikaleet huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen paistamista. Valmista kastike. Kuullota inkivääri, silputut valkosipulinkynnet ja chili öljyssä. Lisää soijakastike, fariinisokeri, maapähkinävoi ja vesi. Kiehauta ja lisää kookosmaito sekä limettimehu. Mausta kastike suolalla ja kuumenna. Lisää tarvittaessa vettä.

2. Leikkaa porkkanat suikaleiksi, irrota parsakaali kukinnoiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää edamamepavut pastan keitinveteen kiehumaan viimeisiksi minuuteiksi.

3. Paista liha öljyssä kuumalla pannulla kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä liha pannulta lautaselle odottamaan. Paista kasviksia öljyssä pari minuuttia, lisää joukkoon liha.

4. Kaada pasta vadin tai lautasten pohjalle, lisää päälle liha-kasvisseos. Lämmitä kastike ja tarjoa se erikseen.

X