Reseptit

Lihafondue – burgundiliainen lihafondue

23.1.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Colourbox.com

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Taitamattominkaan keittäjä ei voi epäonnistua lihafonduen valmistuksessa, kukin vieras kun kypsentää itse lihapalansa.

Ainekset

600 g naudan-, porsaan-, poron- tai hirvenfileetä tai broilerin rintafileetä

kypsentämiseen:

1 l rypsi- tai maissiöljyä

lisäkkeet:

kokonaisia herkkusieniä
paloiteltua paprikaa
paloiteltua kesäkurpitsaa

Valmistusohje

 

Öljyfonduessä ainekset paistetaan kuumassa öljyssä. Seurue istuu keittimen ympärillä ja jokainen paistaa kiehuvassa öljyssä oman lihapalansa juuri niin kypsäksi kuin haluaa. Valmiiksi paistettua lihapalasta syötäessä annetaan seutaavan palan jo paistua padassa. Kattilaan ei kuitenkaan kannata kastaa kovin monta haarukkaa kerralla, jottei öljyn lämpö laske liiaksi. Isäntäväen tehtävä onkin ehdottaa suupalojen välillä lyhyitä juomataukoja, jotta öljy ehtii uudestaan kuumentua. (Teksti: Leena Kalliokoski)

Lihafonduen resepti:

Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuumenna öljy liedellä 180 asteeseen paksupohjaisessa kattilassa tai fonduepadassa. Tarkista lämpö mittarilla tai tiputa öljyyn leivänpala. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu noin minuutissa.

Siirrä öljy fonduepataan ja nosta pataliekin tai muun lämmönlähteen päälle pöydän keskelle. Varaa jokaiselle ruokailijalle oma, pitkävartinen fonduehaarukka. Pujota siihen
yksi lihapala kerrallaan, upota öljyyn ja anna kypsyä 1–2 minuuttia. Nauti raakojen tai öljyssä kypsennettyjen kasvislisäkkeiden ja kastikkeiden kanssa.

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme