Lihafondue - burgundiliainen lihafondue
Taitamattominkaan keittäjä ei voi epäonnistua lihafonduen valmistuksessa, kukin vieras kun kypsentää itse lihapalansa.
Ainekset
- 600 g naudan-, porsaan-, poron- tai hirvenfileetä tai broilerin rintafileetä
kypsentämiseen:
- 1 l rypsi- tai maissiöljyä
lisäkkeet:
- kokonaisia herkkusieniä
- paloiteltua paprikaa
- paloiteltua kesäkurpitsaa
Valmistusohje
Öljyfonduessä ainekset paistetaan kuumassa öljyssä. Seurue istuu keittimen ympärillä ja jokainen paistaa kiehuvassa öljyssä oman lihapalansa juuri niin kypsäksi kuin haluaa. Valmiiksi paistettua lihapalasta syötäessä annetaan seutaavan palan jo paistua padassa. Kattilaan ei kuitenkaan kannata kastaa kovin monta haarukkaa kerralla, jottei öljyn lämpö laske liiaksi. Isäntäväen tehtävä onkin ehdottaa suupalojen välillä lyhyitä juomataukoja, jotta öljy ehtii uudestaan kuumentua. (Teksti: Leena Kalliokoski)
Lihafonduen resepti:
Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuumenna öljy liedellä 180 asteeseen paksupohjaisessa kattilassa tai fonduepadassa. Tarkista lämpö mittarilla tai tiputa öljyyn leivänpala. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu noin minuutissa.
Siirrä öljy fonduepataan ja nosta pataliekin tai muun lämmönlähteen päälle pöydän keskelle. Varaa jokaiselle ruokailijalle oma, pitkävartinen fonduehaarukka. Pujota siihen
yksi lihapala kerrallaan, upota öljyyn ja anna kypsyä 1–2 minuuttia. Nauti raakojen tai öljyssä kypsennettyjen kasvislisäkkeiden ja kastikkeiden kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous