Lihakääryleet
Nämä lihakääryleet tehdään mureasta naudanpaistista. Lihakääryleiden sisään piilotetaan viipale pekonia. Keitetyt perunat ja raikas salaatti sopivat lihakääryleiden lisukkeeksi.
Ainekset
- 8 ohutta viipaletta mureaa naudanpaistia
- 1 tl suolaa
- rouhittua musta- tai valkopippuria
- 8 pekoniviipaletta
- 1 dl vehnäjauhoja
paistamiseen:
- voita ja öljyä
haudutusliemi.:
- 4 dl lihalientä
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- maustekimppu (persiljaa, timjamia, rosmariinia, laakerinlehtiä)
- muutama kokonainen musta- tai maustepippuri
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
Nuiji lihaviipaleet nyrkillä tailihanuijalla ohuiksi ja tasaisiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Levitä kullekin lihaviipaleelle pekoniviipale. Kääri lihaviipaleet täytteineen rullalle. Sido kääryleet kastellulla puuvillalangalla tai kiinnitä ne cocktailtikuilla. Kierittele kääryleet vehnäjauhoissa.
Kuumenna voita ja öljyä padassa tai paistokasarissa. Lisää kääryleet ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää lihaliemi, sinappi, tomaattipyree, maustekimppu ja pippurit.
Hauduta kääryleitä miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan tai kunnes liha on aivan pehmeää.
Nosta kääryleet reikäkauhalla padasta tai paistokasarista pois. Poista niistä langat tai tikut. Siivilöi haudutusliemi ja lisää kerma. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Pane kääryleet takaisin kastikkeeseen ja kuumenna hyvin.
Tarjoa kääryleet keitettyjen perunoiden ja kasvisten sekä raikkaan salaatin kanssa.
Lisää ruokia naudasta:
Kotiliesi.fi: Ylikypsä naudanpaisti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous