Reseptit

Lihakeitto

Maailman paras lihakeitto vaatii aikaa, mutta on sen arvoinen.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg naudan lapaa, rintaa tai etuselkää
  • 2.5 l vettä
  • 1 rkl mineraalisuolaa
  • muutama kokonainen maustepippuri
  • 1 kpl laakerinlehti
  • 1 kpl sipuli
  • 3 kpl porkkanaa
  • pala lanttua
  • pala mukulaselleriä
  • pala palsternakkaa
  • 6 kpl perunaa
  • pala purjosipulia
  • persiljaa

Valmistusohje

Huuhdo liha ja pane se suureen kattilaan. Kaada vesi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois.

Lisää mineraalisuola, maustepippurit, laakerinlehti ja kuorittu sipuli kokonaisena tai lohkoina. Keitä miedolla lämmöllä 1 ½–2 tuntia tai kunnes liha on aivan pehmeää.

Ota liha reikäkauhalla liemestä pois. Poista luut ja jänteet. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää tarvittaessa vettä.

Kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu, mukulaselleri sekä palsternakka.

Kuori ja lohko perunat. Huuhdo purjosipuli ja leikkaa se renkaiksi tai suikaleiksi.

Kuumenna keitinliemi uudelleen kiehuvaksi. Lisää lihapalat sekä porkkana-, lanttu- ja mukulasellerikuutiot liemen joukkoon. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää perunalohkot sekä purjosipuli ja jatka keittämistä 10–15 minuuttia.

Höystä valmis keitto hienonnonnetulla persiljalla.

X