Lihapata tummaan olueen
Pitkään uunissa muhinut pataruoka on pakkaspäivän paras lämmittäjä. Tähän lihapataan särmää tuo olut, rosmariini ja katajanmarjat.
Ainekset
- 1 kg naudan sisäpaistia
- 1 rkl voita ja öljyä
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 2 porkkanaa
- 1 pullo (33 cl) tummaa olutta
- 2 laakerinlehteä
- 4 katajanmarjaa
- 1 rosmariininoksa
- 1 l lihalientä
- 3 rkl mustaherukkahyytelöä
- 2-3 rkl maissitärkkelystä
Valmistusohje
1. Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihapalat öljy-voiseoksessa, kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat pataan.
2. Paahda samalla pannulla kuoritut ja viipaloidut porkkanat ja nosta pataan. Kaada pataan olut, laakerinlehdet, katajanmarjat, rosmariininoksa ja lihalientä niin, että liha kunnolla peittyy. Loppu lihaliemi voidaan käyttää kastikkeeseen.
3. Nosta pata 150-asteiseen uuniin. Anna padan hautua 2-3 tuntia. Lihapalat ovat kypsiä, kun liha hajoaa haarukalla.
4. Nosta lihat pois liemestä ja siivilöi liemi. Kuumenna kattilassa padan liemi, loppu lihaliemi ja mustaherukkahyytelö. Suurusta kastike maissitärkkelyksellä. Nosta lihat kastikkeeseen. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Tarjoile paahdettujen juuresten ja perunoiden kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous