
Lihapata uunissa
Uunissa muhineessa lihapadassa on upea syksyinen aromi. Pataan voi vasikanlihan sijasta käyttää possua. Tämä pata on täydellistä sunnuntairuokaa!
Ainekset
- noin 1 kg luista vasikanlihaa (lapaa tai potkaa)
- 1 kokonainen valkosipuli
- 2 isoa porkkanaa
- 10 pikkusipulia
- 3 pientä omenaa
- 200 g herkkusieniä
- 3 dl valkoviiniä
- 3 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 rkl soijaa
- 1 laakerinlehti
- 1 pala kanelitankoa
- sokeria tai hunajaa
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
1. Paloittele liha ja ruskista palat parissa erässä paistinpannulla ja siirrä pataan. Huuhdo pannu vedellä ja kaada lihapalojen päälle. Lisää viini ja lihaliemikuutio sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi liedellä.
2. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta osa pois, ja lisää valkosipuli kokonaisena pataan. Lisää paloitellut porkkanat, puolitetut sipulit ja pannulla kevyesti ruskistetut herkkusienet.
3. Hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa kannen alla noin tunnin ajan.
4. Ota kansi pois ja lisää pataan omenalohkot. Kypsennä edelleen parikymmentä minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Vinkki: Lihapataan voi vasikanlihan sijasta käyttää possua.
Syksyllä maistuvat erilaiset pataruoat:
Pollo alla veneta eli italialainen kanapata
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous