Reseptit

Lihapata uunissa

Uunissa muhineessa lihapadassa on upea syksyinen aromi. Pataan voi vasikanlihan sijasta käyttää possua. Tämä pata on täydellistä sunnuntairuokaa!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 1 kg luista vasikanlihaa (lapaa tai potkaa)
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 isoa porkkanaa
  • 10 pikkusipulia
  • 3 pientä omenaa
  • 200 g herkkusieniä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 3 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 rkl soijaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 pala kanelitankoa
  • sokeria tai hunajaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele liha ja ruskista palat parissa erässä paistinpannulla ja siirrä pataan. Huuhdo pannu vedellä ja kaada lihapalojen päälle. Lisää viini ja lihaliemikuutio sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi liedellä.

2. Leikkaa kokonaisen valkosipulin yläosasta osa pois, ja lisää valkosipuli kokonaisena pataan. Lisää paloitellut porkkanat, puolitetut sipulit ja pannulla kevyesti ruskistetut herkkusienet.

3. Hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa kannen alla noin tunnin ajan.

4. Ota kansi pois ja lisää pataan omenalohkot. Kypsennä edelleen parikymmentä minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Vinkki: Lihapataan voi vasikanlihan sijasta käyttää possua.

Syksyllä maistuvat erilaiset pataruoat:

Papu_jauhelihapata

Papu-jauhelihapata

761532-kanapata.jpg

Pollo alla veneta eli italialainen kanapata

986072-kasvis_linssipata,590.jpg

Kasvis-linssipata

Kotiliesi.fi: Ranskalainen burgundinpata

X