Reseptit

Lihapata

7.5.2012 Teksti: Anna.fi

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 porkkanaa
2 tomaattia
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 iso paprika
(1/2 chilipaprika)
400 g naudan paistia tai fileetä
1 laakerinlehti
5 kokonaista mustapippuria
0.5 tl jauhettua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
¾ tl suolaa
0.5 rkl timjamia
1 rkl sokeria
½ prk (200g) tomaattimurskaa
1.5 dl vettä

Valmistusohje

1. Viipaloi kuoritut porkkanat, kuutioi tomaatit, lohko sipuli ja pieni valkosipulin kynnet. Huuhtele paprika, poista niistä siemenkodat ja suikaloi. Suikaloi halutessasi myös chilipaprika

2. Laita vihannekset ja lihakuutiot kerroksittain kannelliseen uunipataan. Ripottele päälle mausteet. Kaada vuokaan lopuksi tomaattimurska ja vesi. Sekoita aineksia kevyesti, jotta maut tasaantuvat.

3. Kypsennä 175 asteessa 2,5-3 tuntia. Sekoita ruokaa muutaman kerran kypsennyksen aikana.

Vinkki: Pakasta loppu tomaattimurska, jos et käytä sitä heti. Halutessasi voit myös lisätä ruokaan kokonaisen tölkin  tomaattimurskaa. Jätä tällöin vesi pois.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme