Reseptit

Lihapiirakka Teresa Välimäen tapaan

”Klassinen jauhelihapiirakka on lapsuudesta tuttu. Äiti tarjoili piirakkaa keiton kaverina tai sellaisenaan väli- tai iltapalaksi. Tässä piirakassa maistuu tuore oregano” -kertoo Teresa Välimäki tästä reseptistään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Klassinen jauhelihapiirakka on lapsuudesta tuttu.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

täyte:

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 200 g valkokaalia suikaleina
  • 1.5 tl suolaa
  • reilusti mustapippuria
  • 1 tl korianterin siemeniä murskattuina
  • 2 rkl hunajaa
  • 3.5 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • 2 dl kypsää riisiä

Lisäksi:

  • 800 g kaaviloitua pakastelehtitaikinaa

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää sipulit ja kaali. Hauduttele keskilämmöllä niin, että kaali pehmenee. Mausta suolalla, mustapippurilla, korianterilla, hunajalla ja oreganolla. Kääntele lopuksi joukkoon kypsä riisi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Nosta pannu liedeltä ja anna täytteen jäähtyä hieman.

2. Kauli lehtitaikinalevyt hieman isommiksi leivinpaperin päällä. Jaa täyte molempien levyjen keskelle pituussuunnassa ja taita reunat täytteen päälle. Kostuta vedellä taikinan reunoja hieman, niin ne pysyvät paremmin kiinni.

3. Käännä jauhelihapiirakat siten, että saumakohta jää peltiä vasten. Painele vielä piirakan päät tiukasti kiinni haarukalla. Pistele pintaan haarukalla muutama reikä.

4. Voitele pinnat kananmunalla ja paista piirakoita 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

X