lihapullakeitto
Reseptit

Lihapullakeitto

Lihapullakeitto on astetta fiinimpi, kun pullat pyöritetään sormenpäänkokoisiksi ja juurekset leikataan pieniksi sieviksi kuutioiksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 tl voita
  • 250 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala juuriselleriä
  • 4 kiinteää perunaa
  • 1 purjosipuli
  • 1 rkl voita
  • noin 8 dl lihalientä
  • 3 laakerinlehteä
  • 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kuullota sipulisilppu pehmeäksi voissa pannulla. Sekoita kulhossa jauhelihan joukkoon kananmuna ja jäähtynyt sipulisilppu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jätä lihapullataikina hetkeksi tekeytymään.

2. Kuori juurekset ja perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Halkaise, huuhtele, kuivaa ja suikaloi purjosipuli.

3. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota purjoa siinä hetki. Lisää muut juurekset ja kuullota vielä minuutti, pari. Lisää lihaliemi ja laakerinlehdet ja kiehauta. Keitä hiljaa poreillen kunnes juurekset ovat kypsiä.

4. Pyöritä jauhelihataikinasta pieniä lihapullia ja nosta ne kuumaan keittoon kypsymään. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

X