
Lihapullapasta
Mausteisessa tomaattikastikkeessa muhineet mehevät lihapullat maistuvat pastan kanssa. Kannattaa kokeilla! Paras tomaattikastike syntyy laadukkaista tölkkitomaateista. Tee kerralla tupla-annos lihapullia ja tomaattikastiketta, ja pakasta ylimääräiset arki-illan iloksi.
Ainekset
- 1 pussi (400 g) tuoretagliatellea (esim. Pirkka)
Lihapullat
- 500 g jauhelihaa
- 1 muna
- 1 dl silputtua persiljaa
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 tl suolaa, mustapippuria
Kastike
- 2 prk säilyketomaatteja
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 silputtu sipuli
- 0.5 tl chilihiutaleita
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 kasvisliemikuutio
- suolaa, pippuria
- ripaus sokeria
Valmistusohje
Lihapullat voi kypsentää tomaattikastikkeessa raakoina tai ruskistaa pannulla ennen tomaattikastikkeeseen lisäämistä.
1. Tee ensin kastike. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää chilihiutaleet ja pyree, kuumenna. Kaada kattilaan tomaatit ja valkoviini. Murenna sekaan liemikuutio. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.
2. Sekoita lihapullataikina ja muotoile taikinasta noin 12 pullaa kostutetuin käsin. Paista lihapullat öljyssä pinnaltaan ruskeiksi, mutta jätä lihapullat sisältä raaoiksi. Siirrä lihapullat jälkikypsymään hiljalleen poreilevaan tomaattikastikkeeseen.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi päälle kastiketta ja lihapullia. Pyöräytä mausteeksi mustapippuria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous