lihapullapasta
Reseptit

Lihapullapasta

Mausteisessa tomaattikastikkeessa muhineet mehevät lihapullat maistuvat pastan kanssa. Kannattaa kokeilla! Paras tomaattikastike syntyy laadukkaista tölkkitomaateista. Tee kerralla tupla-annos lihapullia ja tomaattikastiketta, ja pakasta ylimääräiset arki-illan iloksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pussi (400 g) tuoretagliatellea (esim. Pirkka)

Lihapullat

  • 500 g jauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa, mustapippuria

Kastike

  • 2 prk säilyketomaatteja
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 silputtu sipuli
  • 0.5 tl chilihiutaleita
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • suolaa, pippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

Lihapullat voi kypsentää tomaattikastikkeessa raakoina tai ruskistaa pannulla ennen tomaattikastikkeeseen lisäämistä.

1. Tee ensin kastike. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää chilihiutaleet ja pyree, kuumenna. Kaada kattilaan tomaatit ja valkoviini. Murenna sekaan liemikuutio. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.

2. Sekoita lihapullataikina ja muotoile taikinasta noin 12 pullaa kostutetuin käsin. Paista lihapullat öljyssä pinnaltaan ruskeiksi, mutta jätä lihapullat sisältä raaoiksi. Siirrä lihapullat jälkikypsymään hiljalleen poreilevaan tomaattikastikkeeseen.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi päälle kastiketta ja lihapullia. Pyöräytä mausteeksi mustapippuria.

X