Reseptit

Lihapullapata pippurimaasta

Tämän lihapullapadan salaisuus on pippurituorejuusto.

Teksti:
Raija Hentman

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ps viherpippurikastiketta
  • 200 g tuoreita tai 2 dl kuivattuja lihapullia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 dl (ruis)makaronia
  • 50 g pippurituorejuustoa
  • puolikas herkkukurkkua
  • 5 dl vettä

Valmistusohje

Kaada kattilaan vesi, johon sekoitat kastikejauheen. Pilko veden kuumetessa lihapullat palasiksi sekä kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Lisää pilkotut ainekset ja myös makaronit, kun keitos alkaa kiehua. Jos käytät kuivattuja lihapullia, laita liotetut lihapullaviipaleet kastikejauheen kanssa samaan aikaan.

Sekoita pataan myös tuorejuusto ja hämmennä välillä pohjia myöten. Kuutioi herkkukurkku pieniksi paloiksi hämmentelyn lomassa. Lisää kurkku pataan makaronien kypsyttyä ja tarjoa pata oitis.

X