Reseptit 18.6.2012

Lihapullat ja ketsuppikastike

Teksti: Mikki Moisio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1.5 kg sika-nautajauhelihaa
1 muna
2 rkl korppujauhoa
½ sitruunan mehu
2 rkl jauhettua juustokuminaa
1 tl suolaa
reilu loraus tabaskoa (½ tl)

Ketsuppikastike

1 pullo Heinzin ketsuppia
1 piparjuuriputkilo
2 rkl sinappijauhetta
3 rkl siirappia tai fariinisokeria
4 rkl viinietikkaa
1 tl worcestershire-kastiketta
1 dl punaviiniä
tabaskoa voimakkuutta lisäämään

Valmistusohje

1. Sekoita lihapullataikinan ainekset ja anna maustua hetki.

2. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia ja paista niitä uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa noin 5–8 minuuttia.

3. Valmista kastike: sekoita kaikki ainekset, kiehauta kattilassa ja kaada lihapullien päälle. Tarjoile ne lämpiminä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi