19.6.2012

Lihapullat Kreetan tapaan

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kreetalaiset lihapullat tehdään lampaan jauhelihasta ja maustetaan makoisiki yrteillä ja situunamehulla.

Ainekset

2 vaaleaa leipäviipaletta + vettä
600 g lampaan- tai sika-nautajauhelihaa
1 hienonnettu sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
3 rkl persiljasilppua
2–3 rkl sitruunamehua
(1 tl raastettua sitruunankuorta)
suolaa
pippuria

Valmistusohje

1. Poista leipäviipaleista kuoret. Murenna leipä kulhoon ja kaada päälle sen verran vettä, että leipä kostuu. Kiehauta silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet pehmeiksi öljytilkassa.

2. Sekoita jauheliha käsin leipäseokseen. Lisää yrtit, persiljasilppu, sipulit ja sitruunan mehu (+ kuoriraaste). Mausta taikina vastajauhetulla mustapippurilla ja reilulla teelusikallisella suolaa.

3. Pyörittele taikinasta isoja lihapullia ja litistä ne litteämmiksi käsin. Kuumenna pannulla öljyä. Lisää lihapullat ja paista hetki kuumalla lämmöllä, laske lämpöä ja jatka paistamista, kunnes lihapullat ovat sisältä täysin kypsiä.

4. Tarjoa lihapullat vaikka näin: Kuumenna valmiita pitaleipiä hetki uunissa. Taita kuori kahtia ja pane puolikkaiden väliin salaattia, tomaattia, punasipulia ja lihapullia. Valuta kastikkeeksi valkosipulilla ja oliiviöljyllä maustettua jogurttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi