Lihapullat Kreetan tapaan
Reseptit

Lihapullat Kreetan tapaan

Lihapullat Kreetan tapaan tehdään lampaan jauhelihasta ja maustetaan makoisiksi yrteillä, situunamehulla ja nautitaan pitaleivän välissä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lihapullat Kreetan tapaan

  • 2 vaaleaa leipäviipaletta + vettä
  • 600 g lampaan- tai sika-nautajauhelihaa
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 2–3 rkl sitruunamehua
  • 1 tl ( raastettua sitruunankuorta)
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Lihapullat Kreetan tapaan tehdään näin:

1. Poista leipäviipaleista kuoret. Murenna leipä kulhoon ja kaada päälle sen verran vettä, että leipä kostuu. Kiehauta silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet pehmeiksi öljytilkassa.

2. Sekoita jauheliha käsin leipäseokseen. Lisää yrtit, persiljasilppu, sipulit ja sitruunan mehu (+ kuoriraaste). Mausta taikina vastajauhetulla mustapippurilla ja reilulla teelusikallisella suolaa.

3. Pyörittele taikinasta isoja lihapullia ja litistä ne litteämmiksi käsin. Kuumenna pannulla öljyä. Lisää lihapullat ja paista hetki kuumalla lämmöllä, laske lämpöä ja jatka paistamista, kunnes lihapullat ovat sisältä täysin kypsiä.

4. Tarjoa lihapullat Kreetan tapaan näin: Kuumenna valmiita pitaleipiä hetki uunissa. Taita kuori kahtia ja pane puolikkaiden väliin salaattia, tomaattia, punasipulia ja lihapullia. Valuta kastikkeeksi valkosipulilla ja oliiviöljyllä maustettua jogurttikastiketta, eli tsatsikia.

Katso myös: Karitsan paahtopaistit kreikkalaiseen tapaan

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet lämpimän kreikkalaisen subileivän

X