Reseptit

Lihapullat tomaattikastikkeessa eli Polpette della nonna

Napolilaiset lihapullat tomaattikastikkeessa maistuu arkena ja viikonloppuna

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lihapullat

  • 1 dl maitoa
  • 2–3 viipaletta vaaleaa leipää
  • 50 g parmesaania
  • 1/2 dl silputtua persiljaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 kananmunaa
  • 400 g naudanjauhelihaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Tomaattikastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tölkki kuorittuja tomaatteja
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • suolaa
  • tuoretta basilikaa

Lisäksi

  • maccheroni- tai bucatinipastaa

Valmistusohje

Lihapullat tomaattikastikkeessa napolilaiseen tapaan tehdään helposti näin:

1. Mittaa maito kulhoon. Poista leivästä kuoret ja murenna leipä maitoon. Anna turvota viitisen minuuttia. Raasta parmesaani ja hienonna persilja ja valkosipulinkynsi. Lisää ne leipäseokseen. Lisää kananmunat ja sekoita jauheliha taikinaan. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla.

2. Kaada paistinpannulle oliiviöljy ja lisää viipaloidut valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki miedolla lämmöllä. Kuutioi tomaatit ja kaada pannulle liemen kanssa. Lisää sokeri, oregano ja hyppysellinen suolaa. Anna kiehua pari minuuttia.

3. Muotoile taikinasta pyöreitä pullia. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää vähän korppujauhoja. Pane pullat pannulle tomaattikastikkeeseen. Kypsennä miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää valmiin ruoan pinnalle tuoretta basilikaa.

4. Keitä pasta al dente -kypsäksi. Annostele pasta ja lihapullat kastikkeineen lautasille. Tarjoa lihapullat tomaattikastikkeessa raastetun parmesaani-juuston kanssa.

Vinkki: Kokeile myös tulista tomaattikastiketta lihapullien kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet marokkolaiset lihapullat ja kanelisen tomaattikastikkeen

X