Reseptit

Lihapullia ja pastaa - Polpette della nonna Antonia

Lihapullia ja pastaa. Tämän klassisempaa ruokaa tuskin on. Ateria sopii hyvin myös illallispöytään, kunhan muistat viimeistellä annokset basilikalla ja parmesaanilla.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g paistista jauhettua jauhelihaa
  • 1 silputtu sipuli
  • 2-3 siivua vaaleaa leipää ilman kuoria
  • 3 kananmunaa
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä

kastike:

  • 0.5 dl tomaattikastiketta
  • basilikaa
  • loraus valkoviiiniä
  • 400 g rigatone-putkimakaronia
  • parmesaania

Valmistusohje

Silppua leipä vaikkapa tehosekoittimella, lisää munat ja tarvittaessa vettä. Anna vetäytyä. Sekoita jauhelihan ja sipulin kanssa,  pörittele isoja lihapullia ja paista pannulla tai uunissa.

Keitä ja valuta pasta, sekoita se tomaattikastikkeeseen. Lisää valkoviini. Annostele lautasille lihapullia ja pastaa, viimeistele parmesaanilla ja basilikalla.

X