9.5.2012

Lihawokki

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2 (300 g) naudan ulkofileepihviä
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Maustekastike

½ punasipuli
½ punainen chili
1 limetin mehu
1 rkl soijaa
1 tl seesamöljyä
1 tl kalakastiketta
2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

125 g täysjyvänuudeleita
5 rkl cashewpähkinöitä
150 g sokeriherneitä
½ punainen chili
3 rkl tuoretta hienonnettua korianteria

Valmistusohje

1. Nosta pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Hiero pihvien pintaan öljy ja nosta pihvit kuumalle pannulle. Anna pihvien paistua rauhassa, kunnes niiden pintaan nousee punaisia nestepisaroita. Käännä pihvit ja paista toiselta puolelta vielä noin kaksi minuuttia. Nosta pihvit esilämmitettyyn uunivuokaan ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Peitä vuoka foliolla ja anna pihvien vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

2. Valmista maustekastike. Nosta tehosekoittimeen kaikki maustekastikkeen ainekset ja aja tasaiseksi.

3. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolella. Rouhi cashewpähkinät ja paahda kuivalla pannulla. Siirrä syrjään. Huuhtele sokeriherneet ja viipaloi chili. Vokkaa nuudelit, sokeriherneet ja chilit nopeasti pannulla ja sekoita joukkoon rouhitut pähkinät ja mausteseos. Ripottele lopuksi pinnalle hienonnettu korianteri.

4. Viipaloi pihvit ja annostele nuudeliseos tarjoilukulhoihin. Nosta pinnalle pihviviipaleita. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi