24.6.2012

Limetorttu

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

pohja

10 digestive-keksiä
3 rkl sokeria
50 g sulatettua voita

Täyte

1¼ dl limettimehua
(2 limetin raastettu kuori)
1 purkki kondensoitua maitoa (myydään isoissa marketeissa)
4 munankeltuaista
4 munanvalkuaista

Valmistusohje

1. Murskaa keksit sokerin kanssa, lisää sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

2. Sekoita täyteainekset valkuaisia lukuunottamatta keskenään. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele täytteeseen.

3. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä noin 12 minuuttia tai kunnes täyte on juuri ja juuri jähmettynyt. Irrota torttu vasta, kun se on jäähtynyt.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi