Reseptit

Limetorttu

Limetorttu on kesäjuhlien tähti! Tämä raikas jälkiruoka on varma valinta kattaukseen.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 10 digestive-keksiä
  • 3 rkl sokeria
  • 50 g sulatettua voita

Täyte

  • 1¼ dl limettimehua
  • (2 limetin raastettu kuori)
  • 1 purkki kondensoitua maitoa (myydään isoissa marketeissa)
  • 4 munankeltuaista
  • 4 munanvalkuaista

Valmistusohje

1. Murskaa keksit sokerin kanssa, lisää sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

2. Sekoita täyteainekset valkuaisia lukuunottamatta keskenään. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele täytteeseen.

3. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä noin 12 minuuttia tai kunnes täyte on juuri ja juuri jähmettynyt. Irrota torttu vasta, kun se on jäähtynyt.

X