Limetti-rahkapullat
Raikkaat limetti-rahkapullat ovat juhlakelpoista herkkua mutta sopivat myös ihan vaan tavallisen viikonlopun kahvipöytään.
Ainekset
Limetti-rahkapullat, taikina
- 2 1/2 dl vettä
- 1 pss (11 g) kuivahiivaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 rkl kardemummaa
- 1 kananmuna
- n 7 1/2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 100 g voita sulatettuna
Voiteluun
- 1 kananmuna
Täyte
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 limetin raastettu kuori
- 1/2 limetin mehu
Pinnalle koristeluun
- 1 dl raesokeria
Valmistusohje
Limetti-rahkapullat tehdään helposti näin:
1. Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen (muista, että jos taikinakulho on kylmä, neste jäähtyy heti muutaman asteen, käytä siis riittävän lämmintä nestettä). Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Anna seoksen seistä n. 10 minuuttia.
2. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.
3. Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa myös sulatettu rasva. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.
4. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo taikinasta pieniä pyöreitä pullia.
6. Kohota pullat uudelleen liinan alla.
7. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
8. Paina pullien keskelle pienellä juomalasilla syvä painauma.
9. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa rakenne tasaiseksi. Voitele pullien reunat kananmunalla.
10. Täytä painauma täytteellä. Ripottele pinnalle raesokeri.
11. Paista limetti-rahkapullat 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Katso myös: Rahkapullat
Katso myös Kotiliesi.fi: Rahkapiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous