Reseptit

Limetti-rahkapullat

Raikkaat limetti-rahkapullat ovat juhlakelpoista herkkua mutta sopivat myös ihan vaan tavallisen viikonlopun kahvipöytään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Limetti-rahkapullat, taikina

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • n 7 1/2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 100 g voita sulatettuna

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Täyte

  • 250 g maitorahkaa
  • 1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 limetin raastettu kuori
  • 1/2 limetin mehu

Pinnalle koristeluun

  • 1 dl raesokeria

Valmistusohje

Limetti-rahkapullat tehdään helposti näin:

1. Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen (muista, että jos taikinakulho on kylmä, neste jäähtyy heti muutaman asteen, käytä siis riittävän lämmintä nestettä). Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Anna seoksen seistä n. 10 minuuttia.

2. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.

3. Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa myös sulatettu rasva. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.

4. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo taikinasta pieniä pyöreitä pullia.

6. Kohota pullat uudelleen liinan alla.

7. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

8. Paina pullien keskelle pienellä juomalasilla syvä painauma.

9. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa rakenne tasaiseksi. Voitele pullien reunat kananmunalla.

10. Täytä painauma täytteellä. Ripottele pinnalle raesokeri.

11. Paista limetti-rahkapullat 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Katso myös: Rahkapullat

Katso myös Kotiliesi.fi: Rahkapiirakka

X