Reseptit

Limetti-valkosipulisilakat

Limettivalkosipulisilakat maustuvat nopeasti herkullisiksi, mutta ne paranevat vielä tekeytyessään yön yli.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • n. 500 g tuoreita silakkafileitä

Liemi

  • 2 dl vettä
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl suolaa
  • 2 tl sokeria

Lisäksi

  • 3 limen mehu ja raastettu kuori
  • 3–4 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 2 vartta kevätsipulia hienonnettuna
  • 0,25 dl valkoviinietikkaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 2 tl sokeria
  • 1,5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä, valuta ja laita ne kulhoon. Sekoita liemen ainekset ja kaada liemi silakkafileiden päälle. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi.

2. Sekoita sillä välin limetinmehu ja kuori, valkosipuliviipaleet, kesäsipulit, valkoviinietikka, öljy, sokeri, suola ja mustapippuri tasaiseksi kastikkeeksi.

3. Kaada etikkaliemessä kypsyneet silakat lävikköön ja valuta hetki. Lado silakat puhtaaseen purkkiin vuorotellen maustekastikkeen kanssa ja sulje purkki.

4. Anna silakoiden maustua jääkaapissa yön yli. Tarjoile keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Katso myös:

Ranskankermassa graavatut silakat, Ruoka.fi

Kirpeät silakat, Ruoka.fi

Silakkacheviche, Kotiliesi.fi

X