Limetti-valkosipulisilakat
Limettivalkosipulisilakat maustuvat nopeasti herkullisiksi, mutta ne paranevat vielä tekeytyessään yön yli.
Ainekset
- n. 500 g tuoreita silakkafileitä
Liemi
- 2 dl vettä
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl suolaa
- 2 tl sokeria
Lisäksi
- 3 limen mehu ja raastettu kuori
- 3–4 valkosipulinkynttä viipaleina
- 2 vartta kevätsipulia hienonnettuna
- 0,25 dl valkoviinietikkaa
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 2 tl sokeria
- 1,5 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä, valuta ja laita ne kulhoon. Sekoita liemen ainekset ja kaada liemi silakkafileiden päälle. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi.
2. Sekoita sillä välin limetinmehu ja kuori, valkosipuliviipaleet, kesäsipulit, valkoviinietikka, öljy, sokeri, suola ja mustapippuri tasaiseksi kastikkeeksi.
3. Kaada etikkaliemessä kypsyneet silakat lävikköön ja valuta hetki. Lado silakat puhtaaseen purkkiin vuorotellen maustekastikkeen kanssa ja sulje purkki.
4. Anna silakoiden maustua jääkaapissa yön yli. Tarjoile keitettyjen uusien perunoiden kanssa.
Katso myös:
Ranskankermassa graavatut silakat, Ruoka.fi
Kirpeät silakat, Ruoka.fi
Silakkacheviche, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous