Reseptit

Limettihyytelö ja mansikkakastike

Limettihyytelön raikkaus saa komppausta makealta mansikkakastikkeelta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10 liivatelehteä
  • vettä
  • 1 prk (4 dl) kookosmaitoa
  • 2 limetin raastettu kuori
  • 1 dl sokeria
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 2 limetin mehu

kastike:

  • 1 l mansikoita
  • 2 rkl sokeria
  • 1 limetin mehu
  • 0.5 dl Gallianoa tai mansikkalikööriä

Valmistusohje

Mansikkakastike kruunaa raikkaan limettihyytelön. Tästä reseptistä tulee joko 4 suurta tai 8 pientä annosta.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Mausta kookosmaito raastetulla limetinkuorella ja sokerilla.

Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi ja sekoita vaahto kookosmaidon joukkoon.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun limettimehuun. Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon. Jaa seos annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Soseuta puolet mansikoista ja mausta sose sokerilla sekä limettimehulla. Voit käyttää kastikkeeseen myös tilkan likööriä. Viipaloi loput mansikat ja pane ne kastikkeeseen maustumaan.

Kasta vuoat ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen, irrota hyytelöt veitsellä ja kumoa tarjolle. Annostele kastike ja mansikkaviipaleet ympärille.

 

X