Reseptit

Limettilohi ja lämmin salaatti

Limettilohi hellii kehoa ja mieltä. Mustariisin kanssa tarjoiltuna se on loistava vaihtoehto esimerkiksi kuntoilijalle.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g lohifileetä
  • 2 limettiä
  • suolaa
  • limepippuria

Salaatti

  • 1 fenkoli
  • 250 g parsakaalia
  • 150 g sokeriherneenpalkoja
  • öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • limepippuria
  • rucolaa
  • viinisuolaheinää tai punamangoldia

Valmistusohje

Limettilohen kanssa voi tarjota mustariisiä. Siinä on paljon antioksidantteja, jotka ovat kuntoilijalle tärkeitä.

1. Raasta limeteistä kuori ja hiero raaste lohifileen pintaan. Leikkaa filee neljään osaan. Paista lohipalat kauniin ruskeiksi ja sisältä mehevän kypsiksi grillissä tai paistinpannussa. Mausta suolalla ja limepippurilla.

2. Huuhdo ja suikaloi fenkoli. Huuhdo ja paloittele parsakaali sekä sokeriherneenpalot. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää fenkoli, parsakaali ja sitruunamehu. Hauduta niitä muutama minuutti. Lisää sokeriherneenpalot ja jatka hauduttamista, kunnes kaikki kasvikset ovat napakan kypsiä. Mausta maun mukaan suolalla ja limepippurilla.

3. Huuhdo ja kuivaa rucola ja viinisuolaheinä tai punamangoldi. Levitä salaatinlehdet tarjolle. Nosta haudutetut vihannekset ja paistetut lohipalat päälle.

4. Tarjoa keitetyn täysjyväriisin, villiriisin tai mustariisin kanssa.

Katso myös:

Limetti-hunajalohi, Ruoka.fi

Yrttilohi ja kurkkusalaatti, Ruoka.fi

Lohikääröset, Kotiliesi.fi

X